Дуже смачне oвoчеве асoрті. Відкриваєш oдну банoчку і відразу oтримуєш багатo смачних oвoчів. Я гoтую відразу кілька пoрцій, так як частo вдoма приймаю гoстей.
Дo тoгo ж, це улюблене oвoчеве асoрті мoгo чoлoвіка. Неймовірнo смачнo. Чудoва закуска дo будь-якoгo стoлу. За матеріалами ukrainians.today .
Необхідні інгредієнти:
Овочі – маленькі огірочки, помідорки, перчик, цвітна капуста, кабачки.
Часник.
Цибуля, морква.
Оцет (9%).
Зонтики кропу, листя смородини і вишні.
Сіль, цукор.
Перець чорний горошком, духмяний перець, кілька бутонів гвоздики.
Покроковий рецепт приготування:
Беремо різні овочі. В мене огірочки, маленькі помідори, перчик (порізала кружальцями), цвітна капуста (розібрати на суцвіття), часничок, зубчиків 4-5, кабачки, цибуля (кружальцями порізала), і морква (порізала смужками, минулого року були кружальця).
Із зелені: зонтик кропу, листя смородини і вишні – по 3-4 шт.
Моркву, часник і цвітну капусту після того як порізали залити окремо окропом.
Тим часом в гарно вимиті баночки (я не стерилізую) викладаємо зелень, чорний перець горошком, духмяний перець, кілька бутонів гвоздики і по черзі гарненько викладаємо всі овочі (і ті, які ми залили кропом).
Заливаємо банки окропом, накриваємо (прокип’яченими) кришками і залишаємо мінімум на 20 хвилин, можна і більше, але ні в якому разі не менше.
Через 20 хвилин зливаємо воду з банок і готуємо маринад: з розрахунку на 3 л банку 100 г цукру і 50 г солі. Безпосередньо в банку додаємо 85 мл 9% оцту. Маринад доводимо до кипіння і заливаємо наші овочі, закручуємо банки і поміщаємо під плед.